Начало Общество Уволнение и наказания на Летище София заради пуснатите без проверка пътници от...

Уволнение и наказания на Летище София заради пуснатите без проверка пътници от Ливан

Пътниците трябвало да стигнат от Бейрут до Лондон с полет, който има прекачване в София.

78
0
СПОДЕЛИ

Eдин служител от дирекция „Сигурност“ на Летище София e уволнен, а супервайзори и началници на отдели са наказани с предупреждение за уволнение, забележка и понижение в длъжност заради случая от миналата седмица, когато пътници от Ливан влязоха в България без проверка. Това съобщават от аеропорта след извършена проверка за пропуска.

Полетът от Ливан на 3 септември бил транзитен, затова пътниците не трябвало да минават граничен контрол. Пътниците трябвало да стигнат от Бейрут до Лондон с полет, който има прекачване в София. Въпреки това проверка трябвало да бъде извършена от служба „Сигурност” на столичното летище.

На борда на самолета от Бейрут имало 40 души. Изпълнителният директор на летището Владимир Рапонджиев обясни, че е допуснато смесване на пътниците, пристигащи от „трета страна“ с вече проверени заминаващи пътници. Рапонджиев обаче подчерта, че веднага след констатиране на пропуска са били взети необходимите мерки, гарантиращи сигурността. Той подчерта, че непроверени пътници към Лондон не е имало.

По повод пропуска шефът на летището коментира, че у някои от колегите му се е натрупала умора: „Донякъде умора след доброто представяне във връзка с това, че бяхме и председатели на Съвета на ЕС, отчитам, че може би някои от колегите са малко уморени и разсеяни и в тази връзка ще има технически средства, освен човешки фактор, за да можем да гарантираме в приемлива степен, че няма да се случи това нещо“.

Източнк: https://dariknews.bg

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/