Начало Общество Задава се по-топъл уикенд, а след него очакваме и първия сняг

Задава се по-топъл уикенд, а след него очакваме и първия сняг

СПОДЕЛИ

Студеното време и наближаващата зима започват да се усещат, като днес облачността ще се разраства а вятърът ще се усили след почти тихото време през нощта. Това показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрлогия.

През деня облачната покривка ще става по-плътна – основно на запад и югозапад, като в някои западни райони ще има превалявания от дъжд, които постепенно ще обхванат цялата страна. По обилни валежи могат да се очакват в крайните южни райони.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от юг и югозапад. По-ветровито ще бъде източните райони и на север от планините.

Минималните температури са предимно между -2 и 3 градуса, малко по-високи по Черноморието и крайния югозапад. Максималните са предимно в рамките на 7-12 градуса, малко по-ниски в някои северозападни райони и по-високи в някои източни.

През уикенда може да се очаква леко затопляне, като температурите ще достигнат 13-15 градуса. С началото на новата седмица обаче ще започне захладняване, а във вторник можем да очакваме и първия сняг за сезона в части от страната.

Според синоптика на bTV проф. Георги Рачев се очаква да се редуват топли и студени дни, като няма да има арктически студове, а просто ще се усети, че навлизаме в зимата.

Средните температури за декември ще са между 0 и 4 градуса, като ще има и повече валежи, смята още той.