Начало Общество Заключителна среща на групата за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора”

Заключителна среща на групата за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора”

СПОДЕЛИ

На  07.12.12г. се проведе поредната, заключителна среща за 2012г. на сформираната в ЦОП „Зора” гр.Панагюрище група за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора”

Тема на заключителната среща бе „Споделяне опита между осиновители и кандидат – осиновители”.  В хода на срещата бяха дискутирани въпроси свързани с правото на отказа на осиновителите – за и против, честота на срещите между осиновителите и детето в осиновителния период, смяната на рожденото името на детето и пр.

На последната за годината среща участниците изразиха мнение, че благодарение на участието си в групата за  взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора” се чувстват по-уверени, сигурни и подготвени за промените в живота, които им предстоят като бъдещи родители и предложиха срещите на групата през новата 2013г. да продължат.

Напомняме, че сформирана през януари 2012г. група,  бе с цел да се предостави защитено пространство и професионална подкрепа в посока за споделяне и информиране на кандидат-осиновителите, осиновителите и осиновените хора, като участието в групата бе на  доброволен принцип.