Начало Местна власт Започна гласуването за „Кмет на годината“ 2020

Започна гласуването за „Кмет на годината“ 2020

СПОДЕЛИ

Порталът на българските общини Kmeta.bg организира осмото поредно издание на конкурса „Кмет на годината” 2020.

И тази година населението на Република България ще има възможността да оцени работата на кметовете и екипите им, като всеки жител може да гласува до 29 октомври, на платформата kmetnagodinta.bg,  в една от осемте категории:

– Кмет на годината

– Кмет на гражданите

– Смарт сити

– Демографска политика и ин витро програми

– Спорт и младежки политики

– Градска среда

– Инвестиции в образователна инфраструктура

– Социални мерки по време на епидемия

.На 30 октомври 2020 година, на тържествена церемония ще бъдат обявени победителите от онлайн гласуването. Награждаването ще се излъчва пряко в ефира на БНТ 1.

Кметът на община Панагюрище – г-н Никола Белишки е носител на множество отличия в рамките на конкурса. През юли 2019, той стана „Кмет на месеца” на тема „Спортно лято”, а в края на март беше избран за „Кмет на месеца” на тема „Пазители на българския дух”. През 2018-та година кметът на Панагюрище беше номиниран и за приза „КМЕТ НА ГОДИНАТА“.
През 2017-та г-н Никола Белишки получи приз в категорията „Tech City“ – за ефективното управление на градските ресурси, улеснение на гражданите и привличане на туристи, през 2016 година получи приз „Инвестиции в здраве“, а през 2015 година бе определен за „Кмет на годината 2011-2015“ – най-голямото възможно признание за един български градоначалник.