Начало Здраве Защо да използваме дифузер

Защо да използваме дифузер

СПОДЕЛИ

Достъпните, релаксиращи и добри за здравето дифузери набират популярност сред хората навсякъде поради големите си предимства. Дифузерите работят чрез простия процес на дифузия на маслото, който използва топлината, за да превърне маслото в пара, която след това се разпространява в пространство. Такъв тип дифузер може да има ползи за здравето, включително релаксация, безопасна дисперсия на аромат, защита от комари и плесени, облекчаване на стреса и други!

Безопасни аромати
За разлика от свещите или освежителите за въздух, дифузерите отделят очистващи молекули във въздуха, които работят за пречистването му, а не за претоварване с нездравословни химикали. Електронните дифузери също не представляват риск от пожар, както свещите.

 

Облекчаване на стреса
Няколко лабораторни проучвания потвърдиха, че дифузните етерични масла като лавандула са показали, че намаляват стреса и помагат за облекчаване на тревожността. Проучвания показват също, че маслените дифузори могат да помогнат за облекчаване на симптомите на депресия.

Подобрен сън
Дифузираното масло има релаксиращи свойства, които могат да помогнат на хора от всички възрасти да заспят по-бързо и да спят по-качествено. 

Контрол на апетита
Подобно на дъвка, маслените дифузери могат да помогнат за стимулиране на сетивата по начин, който работи за ограничаване на апетита. Ново изследване показа, че дифузното масло от мента може да помогне за ограничаване на апетита, като предизвика реакция на ситост в организма. Дифузно масло от мента също е доказано, че увеличава енергията.


Убиване на бактерии и плесени
Когато етеричните масла се дифузират във въздуха, те разграждат свободните радикали, които допринасят за растежа на вредните бактерии. Маслата от евкалипт, мащерка и чаено дърво са особено добри за тази цел. Дифузираното масло е също високоефективно, когато става въпрос за борба с гъбичните заплахи с дрожди.Етеричните масла от бор и червена мащерка са най-добри за борба с мухъл.

Средство против комари
Никой не обича комарите – но когато компромисът означава използване на репеленти, пълни с DEET, токсичен химикал, който може да бъде особено вреден за децата, контролът на комарите често може да изглежда като загубена игра. Учените обаче показаха, че маслените дифузери могат да се използват като безопасно и високоефективно средство за отблъскване на комари. Проучванията показват, че дифузна маслена смес, съдържаща етерично масло от карамфил и етерично масло от лимонена трева, отблъсква комарите.


Облекчаване на болката
Докато прилагането на масла директно върху области на тялото ви може да бъде най-ефективният начин за облекчаване на болката, дифузните етерични масла също могат да бъдат ефективно средство за облекчаване на болката. Когато вдишваме здравословни етерични масла, те навлизат в кръвта ни  и могат да помогнат вътрешно да облекчат постоянната болка от главоболие, преуморени мускули и възпалени стави.