Начало Здраве 4 неща, които трябва да знаете за високоинтензивната лазерна терапия

4 неща, които трябва да знаете за високоинтензивната лазерна терапия

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

Лазерна терапия се използва все по-често, за да помогне за намаляване на болката и възпалението, свързани с много общи състояния.


Хиляди лекари и пациенти са изпитали силата на такава лазерна терапия, която се извършва чрез специализирана медицинска техника и апаратура, и са запознати с нейните терапевтични ефекти, но за тези, които не са, ето 5 неща, които всеки трябва да знае за нея:

Намалява болката и възпалението без странични ефекти
Лазерната терапия използва процес, наречен фотобиомодулация. Фотоните влизат в тъканта и взаимодействат с цитохром c комплекс в рамките на митохондриите. Това взаимодействие води до увеличаване на клетъчния метаболизъм и намаляване както на болката, така и на възпалението. За разлика от лекарствата, лазерната терапия намалява болката без нежелани странични ефекти. Важно е също да се отбележи, че пациентите съобщават за дълготрайно облекчаване на болката. Въпреки че броят на необходимите лечения може да варира в зависимост от остротата на състоянието, много пациенти изпитват трайно облекчение само след няколко пъти

 

Може да се използва при остри и хронични състояния
При лечение на остри състояния с лазерна терапия, лазерът е особено ефективен, когато се прилага възможно най-бързо след нараняване (при условие, че няма активен кръвоизлив). Колкото по-бързо възпалението намалява и лечебният процес може да започне, толкова по-добре. В случай на остро нараняване, лазерната терапия помага за по-бързото възстановяване на тялото към нормална функция. При хронични състояния, лазерната терапия се използва най-често, за да помогне в борбата с постоянната болка и възпаление. 

 

Леченията могат да бъдат персонализирани за всяка ситуация
Лазерите с по-голям диапазон на мощност предлагат многостранни възможности за лечение. Лазер, който може да бъде настроен да работи от 0,5 W до 25 W, позволява на лекаря гъвкавост да лекува бавно или с максимална мощност. Разширеният софтуер е друг инструмент, който помага при персонализирането на лечението. Могат да се изграждат индивидуални лечения, като избират областта на тялото, състоянието и специфичните характеристики на пациента. Сензорните екрани и интуитивните процеси за подбор улесняват доставянето на правилната интензивност. 


Лечението с лазер е бързо
Лазерното лечение е бързо, обикновено 5-10 минути, в зависимост от размера, дълбочината и остротата на състоянието, което се лекува. Лазери с висока мощност са в състояние да доставят много енергия за малко време, така че терапевтичните дози се постигат бързо.