Начало Общество Жълт код за дъжд и гръмотевици в цялата страна

Жълт код за дъжд и гръмотевици в цялата страна

СПОДЕЛИ

Седмицата започва с неустойчиво време и отново с жълт код за обилни дъждове и гръмотевични бури в цялата страна. Остава и опасността от градушки. Валежите ще са на повече места и по-значителни в следобедните часове. Максималните температури ще са 24-29 градуса, в София – 24 градуса.

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-интензивни следобед. Ще духа до умерен североизточен вятър, но с временни усилвания. Максималните температури ще са 26-28, на морската вода – 23-25 градуса.

И над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северен вятър, но с временни усилвания. Максимална температура на височина 1200 метра около 18, на 2000 метра – около 12 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Във вторник и сряда валежите чувствително ще намалеят като обхват и интензивност, ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат.

В четвъртък отново в югозападната половина от страната на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е източен, в Източна България – умерен.