Начало Култура Женската певческа група от Попинци се готви за Радилово

Женската певческа група от Попинци се готви за Радилово

СПОДЕЛИ

 

Женската певческа група при читалище „Искра -1872”– село Попинци се включи в „Празника на шарената сол” в село Бъта, тази събота, с два вида домашно приготвена ароматна шарена сол и няколко вида майсторски направени пити от Парашкева Манчорова, Злата Карабойчева, Гена Мутафчиева, Парашкева  Чардакова и Рада Терзийска. Освен с добре подредената софра, включваща и традиционни ястия, в които се използва шарената сол, попинчани се включиха  и в празничната програма на колегите си от читалище "Никола Вапцаров"-село Бъта. С изпълнението на автентичните попински песни и  с красотата на народните носии те допринесоха за доброто настроение на гостите и жителите на село Бъта.

Певческата група благодари на организаторите на „Празника на шарената сол” за гостоприемството и им пожелава здраве и сили за да организират още по-добре празника и догодина.

Следващото участие на женската певческа група при читалище „Искра-1872” – село Попинци ще бъде на 22 септември във Втори Национален фестивал на кешкека  и народните умения в село Радилово, обл. Пазарджик. Групата ще участва за втора поредна година с автентични песни и традиционни храни.