Начало Препоръчани Злато, сребро и бронз за кикбоксьорите на СК „Оптикс“

Злато, сребро и бронз за кикбоксьорите на СК „Оптикс“

СПОДЕЛИ

От 10 до 12 юни в Козлодуй се проведе Петият Международен турнир по кикбокс „Купа на АЕЦ Козлодуй“, стил лоу кик.

Отборът на СК „Оптикс“ се представи достойно, завоювайки 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Първо място:

Иван Велев -11-12 годишни, до 45 кг. И двата мача, които изигра, приключиха по-рано – с категорична игра той успяваше да откаже опонентите си.

Найден Бакарджийски – 13-14 годишни, до 57кг. Найден се състезава в по-горна категория. Той изигра два мача и във финалния трети до последно демонстрираше класа.

Силвана Байкова – 17-18 годишни, до 52 кг. Тя изигра две срещи и стана първа като на финала приключи мача по-рано.

 

Второ място:

Росен Байков – 13-14 годишни, до 45кг. В първия състезателен ден той изигра два мача, а в неделя игра финал. Единият от мачовете му в събота го приключи по-рано, отказвайки опонента си. На финала излезе леко притеснен, но по време на играта видя, че поиска ли победата, по един или друг начин може да я постигне. Просто Росен се нуждае от още малко опит и постоянство в залата.

Димитър Мацанов – 11-12 годишни, до 48кг. Това беше дебютен мач за него и предвид липсата на достатъчно тренировки и почти никакъв опит, той показа много хъс и характер, давайки сериозна заявка за бъдещи високи постижения. На финала той игра срещу състезател от Молдова.

 

Трето място:

Найден Митев – 17-18 годишни, до 67кг. Той е вторият състезател, който направи дебют на това състезание. В първата си среща той победи, но на полуфиналната среща отпадна. Независимо от това, Найден се представи изключително достойно и показа сърце на боец – въпреки, че получи травма в коляното и всички бяха учудени как издържа физически, той показа изключителна психика и завърши мача.

Йоан Гърчев – 13-14 годишни, до 57кг. Той се представи достойно, демонстрирайки повече увереност в себе си. „Независимо от това, че загуби мача, аз видях в него повече увереност в собствените възможности и това ми хареса.“ – коментира треньорът му Здравко Еров.

„Състезанието за нашия отбор мина много добре, доволен съм. Показаха много добра игра, надявам се да са така и занапред, защото най-важните състезания са ни държавните и се надявам да продължат да тренират по същия начин, както се готвеха за това състезание, а подготовката за него беше много тежка – месец и малко, през което време почти всеки ден тренираха по два пъти. Пожелавам на всичките ми състезатели да са здрави, упорити и да следват мечтите си. Да помнят, че това, което поискат силно от сърце, то един ден ще стане. Просто трябва да вярват повече в себе си“ – обобщи треньорът на младите ни кикбокс надежди Здравко Еров.