Начало Общество Значими общински проекти се подкрепят от „Асарел-Медет” АД и през 2014...

Значими общински проекти се подкрепят от „Асарел-Медет” АД и през 2014 година

14
0
СПОДЕЛИ

photo_big_362525

Вторият годишен анекс към сключения през 2012 година дарителски договор между „Асарел-Медет“ АД и Община Панагюрище беше подписан от двете страни след като срокът на досегашния изтече. В него се определят приоритетните направления, които да бъдат подпомогнати през 2014 г. Според договора  дарителските средства са в рамките на 365 000 лева годишно, а двете страни съгласуват разпределението им.

За втора поредна година Панагюрище бе домакин на Световното първенство по фойерверки, което отново се осъществи с генералното спонсорство на компанията. По силата на споразумението ще бъдат осигурени средства и за второто издание на Международния фестивал за млади оперни изпълнители „Елена Николай“.

Дарителските средства по договора с Община Панагюрище са разпределени по направления, като отразяват приоритетите на общинското ръководство и визията му за устойчиво развитие на региона. В анекса са заложени договорените средства за подкрепа на образователни и младежки проекти, училищни инициативи, програмата „Звезден клас” за насърчаване на деца с изявени дарби от община Панагюрище и други инициативи в тази сфера. Обезпечават се и средствата за ежегодно връчваната Дриновска стипендия за обучение на изявен панагюрски студент в чужбина.

Подпомага се и местният творчески потенциал на читалищната художествена самодейност и се обогатява общинският културен календар, чрез подкрепа на националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие”, празнични прояви в населените места на общината и други творчески инициативи.

Ежегодна остава и подкрепата за организациите на хора в неравностойно положение, както и общинските социални услуги.

„Асарел-Медет” АД продължава да подпомага спорта в общината чрез Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище, като удвоява сумата, определена в общинския бюджета. Отделно от това осигурява средства за организация на значими спортни прояви, сред които кръг от планинския републикански шампионат по автомобилизъм в Панагюрище, международения турнир по тенис на маса, открития турнир по шахмат и други  спортни събития.