Начало Спорт Любен Каменов и Христо Манолов са паралелните победители в планинското състезание Шипка-Дамасцена

Любен Каменов и Христо Манолов са паралелните победители в планинското състезание Шипка-Дамасцена

СПОДЕЛИ

Любен Каменов (Иако Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) и шуменският инженер Христо Манолов (Боила, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) са паралелните победители в планинското състезание Шипка-Дамасцена.

Състезанието, организирано от Казанлък Моторспорт, бе едновременно открито международно (кандидатски старт за Купата на ФИА в тази дисциплина) и пети кръг от националната надпреварата на „планинарите“.

По тази причина Каменов спечели надпреварата за Купата на организатора, не взе никакви точки от първенството, докато Манолов записа втората за годината си победа, прибави 25 т. за генералното класиране и си замина за Шумен с плик, в който бе и наградата от 2500 лв. на спонсора Дамасцена.

Времето на панагюрският пилот в надпреварата е 4:52.39 мин. (победи и в двете изкачвания –бел. ред), а времето на пилота на Боила – 5:03.78 мин, изоставане на финала от 11.39.

Втори в състезание остана Юлиян Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2), който е само на 0.20 сек от Манолов. За него е вторият плик наградата от 1500 лв. с емблемата на Дамасцена.