Начало Спорт Любен Каменов с два рекорда на Шипка-Дамасцена, Царски с 6-то място

Любен Каменов с два рекорда на Шипка-Дамасцена, Царски с 6-то място

СПОДЕЛИ

Трикратният шампион в планинските шампионати на България Любен Каменов откри новия вариант на планинско Шипка-Дамасцена с напълно нов рекорд на промененото трасе за състезанието – 2:26.71 сек., постигайки средна скорост от 125.145 км/ч.

„И това ще е новият рекорд на състезанието“, каза спортният директор на петия кръг от националния шампионат и кандидатско за европейския трофей за планинските изкачвания на ФИА Николай Мончев.

Независимо, че Каменов участва в състезанието извън класирането за националния шампионат, неговото постижение оттук нататък ще е мярката, която пилотите ще трябва да атакуват и с която да се съобразяват в следващите години.

Имам резерв, но няма да го крия или да се пестя – заяви след финала на първия манш панагюрецът. – Просто ще си карам карането и каквото стане. Таково добре организирано състезание и такова добре трасе не позволяват да се кара бавно.

И както заяви това за RallyXpress, още във второто качване направи поправката на своето постижение – 2:26.110 мин.

Царски е на 6-ото място в първия манш, като между него и Манолов са Юли Телийски (Дунев Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2 – 2:37.25), Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1 – 2:38.50) и завърналият се специално този старт носител на европейския трофей Николай Златков (Проспийд, Ауди S1 Куатро, НС1, 2:41.91).