Начало Култура Над 60 деца гледаха игралния филм „Костенурките нинджа“

Над 60 деца гледаха игралния филм „Костенурките нинджа“

75
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВАкино

Над 60 деца от различна възраст гледаха в днешния преди обед игралният филм по хитовата анимационна продукция „Костенурките нинджа”. Любимата на милиони малки и големи зрители история за Леонардо, Рафаел, Микеланджело и Донатело бе прожектирана днес, малко след 10:00 часа в театралния салон на Народно читалище „Виделина – 1865”. Мероприятието бе организирано от Общинска библиотека „Стоян Дринов”.

Ню Йорк  има нужда от герои. Градът тъне в мрак, откакто Шрьодер и предвожданите от него нинджи от клана Фут са затегнали желязната си хватка около всички – от полицията до политиците. Бъдещето изглежда също толкова мрачно, докато не се появяват Костенурките нинджа. Те се съюзят с безстрашната репортерка Ейприл О‘Нийл и нейния оператор  майтапчия Върнан Фенуик, за да спасят града и разгадаят коварните планове на Шрьодер.

Приключенията на костенурките нинджа и техните нови приятели Ейприл и Върнан привлякоха вниманието на малчуганите и залата се изпълни с усмивки.

Прожекцията бе кулминацията на Лятната седмица организирана от ОБ „Стоян Дринов” за децата на Панагюрище. В продължение на една седмица десетки деца се забавляваха с четене на открито, обиколка на града, рисуване с тебешири и  настолни игри. „Лятната седмица” е традиционна и е част от Общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, не традиционна и весела”.