Начало Общество Нечовешка жестокост: Изверг обеси куче в Оборище

Нечовешка жестокост: Изверг обеси куче в Оборище

77
1
СПОДЕЛИ
Полицията: Имаме заподозрян, грози го съд

1

Жители на панагюрското село Оборище станаха свидетели на нечовешка жестокост – куче беше обесено в най-северната част на селото, съобщиха от „Пазарджишка Марица“. Клетото животно явно е висяло на въжето с дни, защото когато е намерено, е било с видими признаци на разложение и рояци мухи наоколо. Местните се съмняват в свой селски, за когото твърдят, че не за пръв път малтретира четириноги.
Имаме подаден такъв сигнал от Оборище в понеделник следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. На мястото е изпратен екип, който е направил оглед и е събрал данни за извършеното деяние. Образувано е досъдебно производство. Има и конкретен заподозрян оборищенец, но засега разследващите не дават повече информация за него.
2
Когато гражданите станат свидетели на насилие или жестоко отношение към животни, могат да сигнализират на 112, припомня Стоянов. След последните промени в Наказателния кодекс има текст, който третира това като престъпление. За него се носи наказателна отговорност, а санкциите определя съдът.
През април тази година бе издадено и първото съдебно решение по новия текст в страната. То беше на районния съд в Панагюрище срещу убиец на каракачанска овчарка, пазеща стадо на местен пастир. Мъжът, който застрелял вярното животно, е от Бъта. Беше осъден да плати на стопанина 1500 лева плюс още близо 500 лева за експертизи.

 

 

1 КОМЕНТАР