Начало Общество Панагюрище отново ще бъде част от Европейска седмица на мобилността

Панагюрище отново ще бъде част от Европейска седмица на мобилността

СПОДЕЛИ

velosipedi

Европейската седмица на мобилността се провежда ежегодно в периода 16 – 22 септември с цел насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт, като по този начин осигурят на своите граждани по-чиста околна среда и по-здравословен начин на живот, съобщава Общинска администрация.

Темата на Европейска седмица на мобилността за 2016-та година ще бъде „Интелигентно и устойчиво придвижване – инвестиция за Европа“ с акцент върху тясната връзка между транспорт и икономика. Чрез мотото „Интелигентно придвижване. Силна икономика“ тазгодишната тема носи посланието, че разумното планиране и употреба на транспорта ще спести пари на градовете и техните жители, като в същото време подкрепя местния икономически растеж.

Община Панагюрище изпрати мотивационни писма до образователни и социални институции, младежки и спортни организации, Обединен детски комплекс и Районно управление „Полиция“, бизнеса, неправителствените организации, за партньорство при разработването на програма с инициативи в седмицата на мобилността, която ще бъде публикувана на официалната интернет страница на общината.