Начало Интервюта Румил Жотев: ДЮШ има потенциала да бъде люпилня за шампиони

Румил Жотев: ДЮШ има потенциала да бъде люпилня за шампиони

СПОДЕЛИ

1

„Оборище” има нов директор на детско-юношеската школа – това е  Румил Жотев.  Той е роден на 30 април 1980 година в град Перник, притежава треньорски лиценз „А“, през последните години работи като треньор в професионалния футбол в нашата страна и бе начело на Kом- Миньор (Берковица) „Чавдар“ (БС), ФК „Доростол“ (Сс) и „Локомотив“ (Мездра).

За краткото време, през което е работил във втория ешелон у нас, той успя да изгради свой стил на работа, който на този етап е наистина печеливш.

На 25 юли Жотев подписа договор с клуба на „Оборище” и официално встъпи в длъжност.

Задачата му е ясна – да подобри максимално начина на работа в ДЮШ, да даде нов облик на школата, за да произвежда един ден футболисти за мъжкия отбор. Жотев е зареден с креативни идеи, желание и амбиция да осъществи този сериозен проект.

Г-н Жотев, поехте управлението на ДЮШ. Как се чувствате в новата длъжност?

Зареден съм с енергия, много съм амбициран и надъхан. Цялата седмица беше организационна и успях да се запозная с базата, треньорите, както и с по – голямата част от децата от ДЮШ.

Приятно изненадан съм от хъса и желанието на треньорите за работа. Надявам се, че ще постигнем желаните успехи и моето привличане ще доведе до положителни резултати за развитието на ДЮШ.

Какви са първите Ви впечатления от школата?

В школата има желание за работа от страна на децата, талантливи са и искат да се развиват, което е страхотно, а и от изключителна важност. Макар и още да нямам по – задълбочени наблюдения върху тях, виждам блясъка в очите им. Това ме кара да вярвам, че децата са способни да развият качествата си, да се интегрират и да се докажат както в мъжкия отбор на „Оборище”, така и в други отбори.  Вярвам, че ДЮШ на ФК „Оборище” има пълния потенциал да се превърне в люпилня за шампиони, само трябва подходящ подход.

Какво предстои за ДЮШ в краткосрочен план?

Школата започна своята подготовка от 25 юли, с моето идване. Треньорите Пламен Слаеев и Илия Новаков, с които ще работим в екип, събраха децата и юношите и започнаха учебно-тренировъчния процес.

От  утре, 1 август,  юношите старша възраст заминават на 10-дневен лагер на Панагюрски колонии. Тази година те ще вземат участие и в първенството Зона „София”, което е сред най – елитните първенства. Там, юношите ще имат възможност да се срещнат с едни от най – силните школи в София.

На 15 август, също за 10 дни, на същия лагер ще бъдат и децата от школата в Панагюрище.

Лагерът се поема изцяло от футболния клуб.

Тук е моментът да отбележа и изразя удовлетворението си от факта, че ДЮШ на ФК „Оборище”-Панагюрище е една от малкото в България, в която не се събират месечни такси и всички деца, които имат желание да спортуват и да се занимават с футбол, го правят напълно безплатно.

За това свое решение ръководството и управителният съвет заслужават адмирации.

Като пример мога да дам школите в София, където месечните такси за дете стигат до 50-60 лева. Децата заплащат и турнирите, в които участват, и лагерите, на които ходят.

Какви са основните Ви идеи за развитие на школата?

Една от целите ми е, да започне да се обръща повече внимание на ДЮШ, тъй като именно децата са най – голямата инвестиция, а и го заслужават.

Имам идея между 1 и 10 септември, когато сме готови напълно организационно, да направим едно откриване на ДЮШ, където да бъдат представени пред панагюрската общественост всички деца. Събитие, като представянето при мъжете. Един малък празник, но с голямо значение, тъй като ще даде нов облик на школата и самочувствие на децата.

Иска ми се на това представяне децата да бъдат облечени в еднакви зелени екипи с техните имена и името на клуба.

Клубът ще закупи официалните екипи на децата, а тези за представянето ще бъдат закупени от тях и ще си останат за тях.

Така се надявам, че за официалното представяне на ДЮШ ще бъдем с нова визия и самочувствие.

Няколко думи за финал?

Искам да благодаря на цялото ръководство на ФК „Оборище” за оказаното доверие. Ще направя всичко по силите си ДЮШ да заработи по – добре и децата да получат най-доброто обучение и условия за развитие.

 

9 КОМЕНТАРА

  1. Може ли малко яснота в отборите които и бил,че някои са фалирали,и не са завършили даже сезоните си и в момента няма нито един отбор в професионалния футбол?И сте пропуснали Ръковски 2011!




    0



    0