Начало Общество 0 лв. приходи от празника на Светли петък за „Пазари и паркинги“

0 лв. приходи от празника на Светли петък за „Пазари и паркинги“

СПОДЕЛИ

0 лв. са приходите на общинското дружество "Пазари и паркинги" ЕООД от провеждането на панаир на Светли петък тази година. Това съобщи по време на общото събрание управителят Николай Деянов. Той бе категоричен, че трябва да се преосмисли решението да се провеждат два панаира в Панагюрище – на Разпети петък и на Светли петък. От втория няма смисъл, заяви инж. Деянов. Данните, които той представи бяха част от доклада за дейността на дружеството през трите години от 2010 до 2012 г., в които управител е Николай Деянов. За целия период бяха отчетени приходи в размер на 197 хил. лв., реализираната печалба е от 23 хил. лв., 77 хил. са наличните пари в банката. За пръв път през тези три години, дружеството печели трайно и то от дейности, които влизат в предмета му на дейност, посочи управителят. През последната 2012 г. не успяхме да изпълним 10% печалба, постигнахме едва 5%, каза още инж. Деянов. Той посочи и причините за това – лоши атмосферни условия, тежка и студена зима, през която приходите от такси били едва 120-150 лв. на седмица. Разходите пък само за снегопочистване възлизали на 800 лв. Заради лошото състояние на сергиите се наложил и сериозен ремонт на стойност 7 500 лв. Управителят алармира, че голяма част от наемателите на преместваемите маси не са си плащали наемите в продължение на 3 години. Дължимата от тях сума е в размер на 11 700 лв. Заведени са граждански дела, но все още резултатът е неясен, каза Деянов.
Инвестициите, които дружеството трябвало да направи са изграждане на чешма за 4 хил. лв. и ремонт на офиссграда за 11 хил. лв. Чешмата е факт, но офиссградата не, каза още Деянов. Причината е решението на общинската управа да се направи нова сграда на мястото на съществуващата. За реализирането на тази цел трябвало да се намери инвеститор, който да вложи 330 хил. лв.
Заложената за следващия бизнес план печалба от 15% е нереалистична, категорично заяви Николай Деянов. Тази цифра е твърде оптимистична и не е съобразена с кризата, заяви още той.
На събранието бе предложено заплащането на бъдещия управител на "Пазари и паркинги" да бъде сериозно редуцирано –  от 4 минимални заплати за страната на 2.5 заплати. Кандидатите за поста трябва да са с висше образование, степен бакалавър. Критерият за оценка е 100% бизнес програма.