Начало Спорт 13-годишните ни хандбалистки – вицешампионки на България

13-годишните ни хандбалистки – вицешампионки на България

СПОДЕЛИ

От 31май до 2 юни в гр.Стражица се проведе Държавният финал по хандбал за момичета 13 годишни момичета. По жребий ХК Панагюрище се падна в група с домакина Стражица, В.Търново, Нови Пазар. Още първия мач бе голямо изпитание за панагюрки-срещу домакините.Нашият отбор успя да победи с два гола/13:11/,въпреки че домакинът бе подкрепян от пълна зала своя публика.Следващият мач бе срещу Нови Пазар,който победихме с резултат/ 25:2/.В третия мач в групата Панагюрище размаза и болярките от Търново с /21:12/.Така с три победи отбора ни зае първото място в групата и на полуфинал срещна отбора на Бъки-Габрово.Въпреки че мачът завърши с гол за Бъки, след проверка на документите на отбора им, се присъди служебна победа за Панагюрище/ 10:0/-отборът на Бъки бе с нередовни състезателки.В другия полуфинал Стражица победи Белене и на финала отново се срещнаха Панагюрище и Стражица. Този път домакините се бяха погрижили мача да се свири от другата съдийска двойка ,която безскруполно се изгаври с нашите момичета. При равенство 7:7 за първото полувреме ,второто полувреме съдийте си свършиха перфектно задачата и мача завърши при резултат 13:18 за Стражица.Треньорите са изключително горди със сребърните медали на 13г.момичета.

Състав на вицешампионките:Стейси Георгиева,Маргарита Илиева,Радостина Борделова,Мирослава Петрова,Донка Ушева,Елена Ралчева,Габриела Панайотова,Стиляна Добрева,София Пашова,Славка Иванова.
Три от нашите момичета получиха индивидуални отличия:Стейси Георгиева -за най-добра дясна свръзка,Маргарита Илиева -за най-добър вратар и Мирослава Петрова-за най-добър пивот.
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
1."Левски"Стражица
2.ХК ПАНАГЮРИЩЕ
3."Дунав"Белене
4."Бъки "Габрово
5."Владислав"Джолюница
6.ХК Русе
7."Етър"В.Търново
8."В.Левски"Нови Пазар
Това е вторият отбор на клуба ,който печели сребърни медали тази година.Следващият уйкенд е Държавния Финал на 17г. в Габрово