Начало Общество Специален празник за Деня на детето 1 юни организира БЧК – Панагюрище

Специален празник за Деня на детето 1 юни организира БЧК – Панагюрище

СПОДЕЛИ

На специален празник преди 1 юни поканиха своите малки приятели доброволците от БЧК-Панагюрище. За тях бе организиран специален излет в м. „Койчовец”в близост до парк” Априлци”. На поканата се отзоваха децата от Център Дъга и малчуганите, които посещават социалната трапезария на БЧК.

За излета на 30 май доброволците подготвиха над 70 закуски, толкова сокчета, шоколади и сладоледи, както и чадъри, шезлонги и други удобства. Закуските раздаваха възрастните доброволци, добре познати на всички малчугани, които не спираха да ги викат и да ги канят дори за игрите си. След хубавия обяд децата направиха весели разбъркани компании за футбол, федербал, вдигане на хвърчила или просто разходка.

Поляната за това лятно удоволствие бе предварително обработена срещу кърлежи, за което доброволците благодарят на зам.-кмет Г. Матанова.

Целият екип на център Дъга беше на поляната, както и доста родители на децата, които ползват услугите на социалното заведение. Само че през повечето време малчуганите бяха толкова улисани в игри, че не се знаеше кой кого повече обгрижва. Младежите от БМЧК успяха да дойдат на събитието с леко закъснение, защото трябваше на приключат с учебните часове, но веднага поеха нещата в свои ръце – станаха център на игрите с малчуганите. Нека припомним, че младежите от общинския клуб на БМЧК са стари приятели с децата от Дъга. От началото на годината заедно правят Работилница ”Желание” и са заедно на всеки празник.

В момента в БМЧК членуват .28…. младежи, организирани в пет клубове в училищата СОУ „Н. Бончев”, Професионалната гимназия,ОУ”Ппоф.Марин Дринов”,ОУ”20-ти април,село Бъта . За приятелите си от цялата община младите червенокръстци са намислили интересна изненада, която ще поднесат около края на учебната година.