Начало Препоръчани 14 годишните ни хандбалистки-втори на силен Международен турнир „За Купата на Панагюрище“

14 годишните ни хандбалистки-втори на силен Международен турнир „За Купата на Панагюрище“

СПОДЕЛИ

На 22 и 23 септември зала „Арена Асарел“ бе домакин на силен Международен турнир,организиран от Хандбален клуб Панагюрище по повод 60-годишнината БФХ и 25 години ХК Панагюрище.

В турнира взеха участие едни от най-силните отбори на България в тази възраст и гръцкият отбор от Александропули- Киклопес. Битките започнаха на обяд в събота. В късния следобед церемонията по откриването уважиха кметът на общината Никола Белишки и заместник-кметът Галина Матанова. Гости на откриването бяха още-Маряна Стаматова- Член на УС на БФХ ; доц. Димитър Станков- делегат БФХ ;Димитричка Бистрекова -Зъзрева -член на УС на ХК Панагюрище; Георги Атанасов -секретар на ХК Панагюрище. Кметът Никола Белишки отправи приветствие и връчи плакети на Президентката на БФХ –  Росица Бакърджиева и на Ръководството на ХК Панагюрище по повод юбилеите. Упълномощеният представител на БФХ- Марияна Стаматова прие плакета за г-жа Бакърджиева. От името на БФХ ,тя предаде поздравителен адрес и плакет на общинското ръководство. От ХК Панагюрище по повод юбилея подариха на кметския екип стенни часовници. За принос в развитието на хандбала в Панагюрище от Клубното ръководство бе награден Георги Атанасов-треньор и секретар на ХК Панагюрище от създаването му. Музикален поздрав към участниците в турнира и публиката отправиха малките хандбалистки Наталия Пашова и Виктория Калпакова- ученички от ОУ“20 април“.
Панагюрските хандбалистки, ръководени от треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов се представиха отлично в турнира с три победи и една загуба. В първата среща победиха Ники спорт с 25:14. Във втората среща се наложиха над Хасково с 32:8. В третата среща с гъркините, при по-слабо първо полувреме/10:5/,последва тотален щурм за нашият отбор през второто полувреме и срещата завърши с победа 21:8. В последната среща от турнира между Панагюрище и Бъки трябваше да са определи носителят на Купата. В този двубой нашите момичета се стреснаха от габровки ,подсилени в този сезон от две от най-добрите хандбалистки на Белене (преди две години,на възраст -12 години, Панагюрище загуби на финала от Бъки с два гола, а Белене спечелиха бронза.)Първото полувреме завърши 11:4 за Бъки. Второто полувреме панагюрските момичета заиграха по-добре,но загубиха мача с 18:10.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:
1. ХК Бъки -Габрово
2. ХК Панагюрище
3.ХК Киклопес , Александропули, Гърция
4.ХК Ники спорт -Сливница
5. ХК Хасково
Отборите заели 1,2 и 3 място получиха купи ,а отборите на 4 и 5 -грамоти.
По повод 25 годишния юбилей, ХК Панагюрище раздаде общо 25 индивидуални награди. Всички наградени получиха чаши с логото на БФХ и ХК Панагюрище и грамоти. Острието на ХК Панагюрище -Шинка Филипова, стана голмайстор на турнира с 27 гола. За отлично представяне от панагюрският отбор бяха наградени: Аделина Футекова, Божидара Карагьозова, Теодора Панова, Дарина Кирилова, Цветелина Пашова, Габриела Щрангова.
Останалите момичета , коти допринесоха за успеха на отбора са: Милка Юрукова, Ваня Шиндарова, Стела Скачкова, Габрила Попова, Антония Раленекова, Иглика Драганова.
На всяка среща от турнира бяха излъчвани „играчи на мача“ ,които бяха наградени с грамоти. За четирите мача от панагюрският отбор,бяха отличени следните състезателки: Шинка Филипова, Божидара Карагьозова, Аделина Футекова, Теодора Панова.
Наградите бяха връчени от  Маряна Стаматова,  Димитричка Бистрекова и доц. Димитър Станков.
Треньорите на отборите също получиха подаръци от домакините.

Екипировката на панагюрските момичета е подсигурена от Управителя на фирма ОПТОФОРМ НОВ ЕООД – г-н Радко Лазаров, на когото от клуба изказват своята благодарност!
Турнирът „За Купата на Панагюрище “ се осъществи благодарение на:
ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ; АСОЦИАЦИЯ НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ „АСАРЕЛ МЕДЕТ“; ОПТОФОРМ НОВ ЕООД; ОПТИКОЕЛЕКТРОН ГРУП АД; ЗАВОД ЗА ОПТИКА ; ЕЪРКОН.
По време на двудневния турнир се проведе съдийски семинар, ръководен от доц. Димитър Станков-делегат на БФХ. В курса се включиха три съдийски двойки от Панагюрище и една-от Сливница.

Ръководството на Клуба благодари на опитната съдийска двойка от Панагюрище- Стоянка Коруджиева и Елена Чолакова/категория А/; на младите съдийски двойки -близначките Петя и Стефка Цветанкови и Стиляна Добрева и Стефани Навущанова -от Панагюрище ; на съдийската двойка от Сливница-Биляна Кръстанова и Виктория Кирилова; на доц.Димитър Станков !
Благодарности за секретарския апарат-млади хандбалистки, обучени преди турнира,които се справиха блестящо: Стиляна Кирилова, Донка Бояджиева, Валентина Брандийска!
Благодарим на медицинското лице Тодора Терзийска!
Благодарим на обслужващия персонал в зала „Арена Асарел“ за перфектната организация!
Благодарим на родителите и феновете за огромната подкрепа !
За Юбилея ХК Панагюрище разчупи традицията и замени тортата с питка ,сътворена от сръчните ръце на Димитричка Бистрекова-Зъзрева. Благодарим ти, Дими!
Хандбален клуб Панагюрище получи покана от гръцкия отбор за участие в Коледен турнир за Балканска Купа в гр.Александропули, Гърция.