Начало Спорт 17-годишните ни хандбалистки първи на зоналния финал

17-годишните ни хандбалистки първи на зоналния финал

СПОДЕЛИ

На 28-29 април в гр. Нови Пазар се проведе Държавният Финал за 19-годишни девойки.Панагюрският отбор ,който попадна в предварителна група с  Търново и домакините, не можа да влезе в четворката и да се бори за медал и очаквано спечели пето място. Това беше последното състезание при девойките на четирите абитуриентки Стефка Цветанкова,Петя Цветанкова, Диляна Пърлева,Надежда Шилева.Останалите девойки ,които взеха участие -Ивайла Панайотова,Йорданка Тодорова,Екатерина Табанджова,Тотка Дойкинова,Мария Савлекова,Ангелина Симеонова .

На 1 май в гр. Хасково се проведе Зоналният финал за 17г. девойки на зона Тракия. В борбата за първото място шансове имаха три отбора-на Хасково ,на Сливница и на Панагюрище.
В първата среща панагюрки победиха непретенциозния отбор на Пловдив с 18:6. Втората среща със Сливница отново се превърна в истинска драма ,която завърши с победа на панагюрки 22:21. В третата-най-важна среща с домакините,нашите момичета показаха несломим възрожденски дух и насред Хасково и многобройната хасковска агитка, размазаха домакините с резултат 20:16. С тези победи отбоът застана на първо място и се класира за държавните финали в гр.Габрово.В определената от треньорите идеална седмица,Тотка Дойкинова е най-добър вратар,а Йорданка Тодорова-най-добра лява свръзка и голмайстор със 116 гола.Любка Карагьозова получи приза за най-добър треньор.

Състав на отбора: Йорданка Тодорова,Тотка Дойкинова,Екатерина Табанджова,Ангелина Симеонова,Мария Савлекова,Теодора Куртева,Нелина Маслева,Галя Иванова,Ива Караджова,Генка Врагова.

На 2 май отново в Хасково се проведе и Зоналният финал за 12г. момичета. Отборът на Панагюрище победи Труд с 11:4,Поморие с 12:6 и отново загуби от Хасково /този път с 8:15/. Отбора на Хасково се класира на първо място, а нашите момичета останаха втори. Дъжавният финал ще бъде в Панагюрище на 17-19 май.Треньорката Карагьозова не е доволна от представянето на отбора и сподели с момичетата ,че с такава игра няма да могат да се борят за медали след две седмици,въпреки че сме домакини.В идеалната седмица Стиляна Добрева бе определена за най-добър разпределител ,а Мария Маслева -за най-добра лява свръзка.Състав:Мария Маслева,Стиляна Добрева,София Пашова,Станислава Чакърова,Марина Чардакова,Бонислава Панайотова,Валентина Банска,Катрин Чочева,Петя Мангова,Стоянка Варадинова.