Начало Общество 39 студенти участват в 14-ото издание на стажантската програма на „Асарел-Медет“

39 студенти участват в 14-ото издание на стажантската програма на „Асарел-Медет“

СПОДЕЛИ

Над 620 младежи са били на стаж в дружеството от 2004 г. досега

Лятната стажантска програма на „Асарел-Медет” АД стартира на 3 юли за четиринадесета поредна година. В първия й етап през месец юли участват 24 студенти и млади специалисти, които вече са част от екипите на рудник „Асарел”, Обогатителна фабрика, Централна ремонтна база, отделите „Минно инженерство”, ,„Инженеринг на ремонта”, „Персонал”, „Счетоводство“, „Комуникации” и др.

Вторият етап на лятната програма ще бъде през месец август, когато на стаж ще дойдат още 15 студенти, изучаващи специалности в областта на минното дело, електро- и машиностроенето, автоматизацията, информационните технологии и икономиката.

Целта ни е стажът в „Асарел-Медет“ да бъде максимално полезен за младежите, за които най-ценни са придобиването на практически умения и прякото наблюдение върху работата на вече доказали се специалисти”, подчерта Александър Чобанов, директор „Човешки ресурси“ в компанията.

Първата стажантска програма на „Асарел-Медет“АД стартира през 2004 г. с 15 студенти. След приключване на Стажантска програма `2017 г., броят на участвалите досега студенти ще надмине 620, като 110 от тях вече работят в дружеството.