Начало Здраве Акция за кръводаряване ще се проведе в „Уни Хоспитал“ днес

Акция за кръводаряване ще се проведе в „Уни Хоспитал“ днес

СПОДЕЛИ

Да дарим част от себе си безвъзмездно – без очаквано възнаграждение или хвалби от страна на другите , просто заради идеята да помогнем за поддържането на нечий живот, а може би дори и за неговото спасяване.

В МБАЛ „Уни Хоспитал“-гр.Панагюрище ще се проведе акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване под мотото: „Дарете кръв, подарете надежда за живот!“, под агидата на Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив.

Кампанията ще бъде на 26 юни /вторник/, а желаещите да дарят кръв могат да го направят от 9:00 до 12:30 часа в Медицинския център в болничния комплекс, кабинет №10.

Кой може да дари кръв?
Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години и над 50 кг може да дари кръв. Кръводаряването е полезно за организма. То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и повишава защитните сили на организма. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените 5 пъти, като интервалът между две кръводарявания е не по-малък от два месеца. Не съществува никакъв риск за кръводарителите. Всички материали и консумативи, които се използват при кръводаряване в България, са стерилни и за еднократна употреба. Нито една болест не може да бъде предадена на човека, които дарява кръв!
Количеството на дарената кръв се възстановява като количество за 24 часа, а като качество – 3 до 4 седмици.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ОТКРИЕТЕ В САЙТА НА БОЛНИЦАТА: www.unihospitalbg.com