Начало Култура 648 лева бяха събрани от благотворителна изложба на Анастасия и София

648 лева бяха събрани от благотворителна изложба на Анастасия и София

47
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

анастасия-и-софия

Даровитите млади художнички Анастасия Лулчева и София Николаева подредиха днес втората си самостоятелна изложба. Този път събитието бе с благотворителна цел.

Изложбата бе открита от преподавателя на двете момичета Нистор Хаинов.

От своя страна те споделиха, че идеята за изложбата е била съвсем спонтанна и до последно не са вярвали, че ще успеят да я осъществят. Всичко се случило много бързо и много сериозно и благодарение на това двете момичета успели да изпитат страхотното чувство, че могат да помогнат на някого в нужда, с това което умеят да правят най-добре, а именно рисуването.

Изложбата включваше 16 творби, сред които живописни и черно-бели картини.

Всяка от творбите в изложбата можеше да бъде закупена, а събраните средства ще бъдат предоставени за закупуване на рехабилитационна кушетка за нуждите на Дневен център за деца с увреждания „Дъга”.

На изложбата присъстваше директорът на специализираното детско заведение Лилия Петришка. Тя благодари на момичетата за инициативата им със следните думи: „Мили момичета, ние ви се възхищаваме от сърце, ние се прекланяме пред вашата младост, макар крехка, но в същото време много значима – затова, че вие днес ни показахте, че възрастта не е показател.“.

Изложбата се увенча с голям успех и само за няколко часа бе набрана сумата от 648 лева.

и