Начало Спорт „Асарел България Оупън” ще се играе и през 2016 г. вече с...

„Асарел България Оупън” ще се играе и през 2016 г. вече с награден фонд от 70 000 долара

СПОДЕЛИ
Ма Лон и Александров
На снимката: Иван Александров с Ма Лон, Китай. Ма Лон е № 1 в ранг листата за 2015 г., а в Лисабон е избран и за най-добър спортист на годината.

Панагюрище ще бъде домакин за втора поредна година на турнира ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open Panagyurishte – Major Series през 2016 година. Изградената през 2015 г. спортна зала „Арена Асарел” ще събере отново световния елит по тенис на маса от 24 до 28 август 2016 г. Във второто си издание международният турнир по тенис на маса, ще разполага с два пъти по-голям награден фонд от 70 000 долара. Според председателя на Сдружение „Асарел България Оупън” Иван Александров, през 2016 г. в Панагюрище ще дойдат състезатели от най-висока класа, предвид отличната оценка, дадена на първото издание на турнира от Международната федерация по тенис на маса (ITTF).

Иван Александров, председател на Сдружението, което отново ще е основен организатор на турнира, договори състезанието преди дни в Лисабон, Португалия, по време на церемонията за награждаването на световните топ тенисисти за 2015 година.

Както и в първото състезание през август 2015 г., отново „Асарел-Медет” АД ще е генерален спонсор на турнира през 2016 г., а инициативният комитет отново ще разчита на ползотворно партньорство с Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по тенис на маса, Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД.

„Имам самочувствието, че ще направим отново един блестящ турнир и вече едно ниво над тазгодишния, още повече, че докладът на Международната федерация за първото издание е отличен. Разговарях с някои от най-добрите състезатели от китайския национален отбор, водещи европейски тенисисти като Владимир Самсонов и Димитрий Овчаров, които присъстваха на церемонията в Лисабон и проявиха интерес към турнира в Панагюрище.”, доволен и амбициран е Иван Александров.

Международният турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open” в Панагюрище през август 2015 г. бе спечелен от японката Касуми Ишикава при жените и южнокореецът Ким Донгюн при мъжете. Наградният фонд на първия турнир в зала „Арена Асарел” в Панагюрище бе 35 000 долара и в него участваха близо 100 състезатели от 24 страни.