Начало Препоръчани „Асарел-Медет“АД е домакин на първото издание на „Игри за добрини“в Панагюрище

„Асарел-Медет“АД е домакин на първото издание на „Игри за добрини“в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Като член на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, „Асарел-Медет“АД ще бъде домакин на първото издание на турнир по тенис на маса от поредицата „Игри за добрини“, който ще се проведе на 16 юни /събота/ от 10 часа в спортна зала „Арена Асарел“. Водещо в желанието на компанията за домакинство бяха не само дългогодишните традиции, които гр. Панагюрище има в този спорт, но най-вече социалната насоченост на инициативата.
Асарел-Медет“АД сформира свой мъжки отбор по тенис на маса, който е съставен само от служители на дружеството. Хората, на които компанията ще разчита за спечелване на първото място са: Асен Попниколов (капитан), Стоян Лалков, Стайко Стайков, Спас Гочев и Иван Смилянов. Вчера на тяхната тренировка присъстваха Ана Финджикова, директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ и Иван Александров, председател на сдружение „Асарел България Оупън“, които поздравиха служителите за техния ентусиазъм и им пожелаха успех в предстоящата надпревара.
„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Здрави на работа“ и цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира поредица от спортни турнири, в които участващите компании насърчават активния начин на живот, доброто здраве и състезателния дух на служителите си, които избират своя социална кауза и се борят за нея. Печелейки турнира, компанията печели и наградния фонд, който бива дарен за избраната от отбора кауза.
Досега записалите се за участие в надпреварата са „Асарел-Медет“ АД, „Аурубис“, „Софарма“ и „ТехноЛогика“, но се очаква потвърждение от още няколко компании, които са заявили своето желание за присъединяване в турнира .
Очаквайте индивидуално представяне на състезателите от отбора на „Асарел-Медет“ АД и обявяване на каузата, за която те избраха да се борят в „Игри за добрини“.