Начало Култура За седма поредна година Община Панагюрище организира Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение,...

За седма поредна година Община Панагюрище организира Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“

СПОДЕЛИ

Дните от 13 до 21 юни ще бъдат наситени с различни проявления на изкуствата, в жанрово и стилово разнообразие, които ще дадат възможност на жителите и гостите на община Панагюрище да се докоснат до творчеството на автори, теми и герои, да открият най-близкото за сърцето и душата си и да се насладят.

Юнските празници на изкуствата ще стартират на 13 юни 2018 година с годишен концерт „Полет към изкуството“ на възпитаниците на школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ при ЦПЛР-Панагюрище. Концертът ще се състои в голямата зала на Театър Дом-паметник от 18:00 часа.

На 14 юни 2018 година в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа, Малък градски театър ще представят спектакъла „БЕЛ АМИ“ от Юрий Дачев по Ги Дьо Мопасан. Под светлината на театралните прожектори ще видим Калин Врачански, Луиза Григорова, Герасим Георгиев – Геро, Василена Атанасова, Алиса Атанасова, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Зомбори, Владимир Димитров, Атанас Чопов, Васил Банов.

Юнските празници на изкуствата продължават на 15 юни 2018 година с представяне на Юбилеен алманах „Виделина“, финансиран от Община Панагюрище по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“. Събитието ще се състои в Народно читалище „Виделина-1865“, град Панагюрище и е с начален час 17:30 часа.

На 18 юни 2018 година /понеделник/, в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа, жителите и гостите на Панагюрище ще имат възможността да се насладят на концерт-спектакъл на Калин Вельов, група TUMBAITO и Русенската филхармония. Концертът „Класика и страсти“ е вторият етап в развитието на проекта на Калин Вельов & Tumbaito, даващ нов живот на големите български шлагери от 60-те, 70-те и 80-те в модерни латино версии. Особеният чар на акустичния звук на класическия оркестър е специален атрактивен акцент в концепцията на проекта.

Музикалният спектакъл „Златни багри от миналото“ на ВГ „Радеан“ при НЧ „Виделина-1865“ е поредното събитие от Юнските празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“. Музикалният спектакъл ще се състои на 19 юни 2018 година от 18:00 часа в НЧ „Виделина-1865“.

На 20 юни 2018 година в Исторически музей – Панагюрище от 17:30 часа ще бъде открита изложба на световноизвестния скулптор и художник Ставри Калинов.

Юнските празници на изкуствата ще завършат на 21 юни 2018 година. На панагюрската сцена в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа ще видим Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански в постановката „Малко комедия“.