Начало Спорт „Асарел-Медет“ зае третото място на Международния работнически спортен фестивал

„Асарел-Медет“ зае третото място на Международния работнически спортен фестивал

СПОДЕЛИ
restorant

DSC01812 (3)Отборът на „Асарел-Медет” АД зае третото място сред българските представители по време на XI международен спортен фестивал. Първенството се проведе в периода 4-8 юни в курорта „Св. св. Константин и Елена”  и събра над 1500 участници от 23 държави. Сред родните участници пред „асарелци” се наредиха единствено „Марица Изток” ЕАД и Община Шумен. Отборът на панагюрското предприятие бе съставен от 33 спортисти, които взеха участие в 7 дисциплини. Най-сериозни бяха успехите в плажната борба, където и двата състава на дружеството завоюваха първо място отборно при мъжете и жените, като спечелиха и индивидуалните титли. При мъжете шампион стана Иван Нетов, а Росен Димитров взе бронз, а при дамите Мария Оряшкова и Калина Стефанова станаха шампионки. Нетов се класира на трето място и в дисциплината вдигане на пудовка.

В мъжката индивидуална надпревара по тенис  на маса цялата почетна стълбица бе окупирана от състезатели на „Асарел-Медет” АД – Петко Габровски, Теодор Александров и Радослав Камберов, а в отборната надпревара пред тях се класираха единствено непобедимите китайци и представителите на Русия. Вторият отбор на предприятието пък достигна до петото място. Купи за феърплей  получиха отборите по петанк и шахмат, а бриджьорите достигнаха до престижното пето място в крайното класиране.

Силна игра и липса на шанс беляза участието на отбора по минифутбол в оспорваната надпревара. Асарелци останаха на второ място след „Марица Изток” и не успяха да излязат от групата. В решителния мач за класиране в елиминационния етап панагюрци водеха минути преди последния сиггнал с 1:0, но в края на мача „въглекопачите” вкараха два гола и стигнаха до обрат. След това те спечелиха среброто в турнира. Слаба утеха за футболистите останаха победите срещу силния отбор на Македония с 4:3 и над „Хидравлик”-Казанлък с 8:0.

Работническият фестивал по традиция се организира от Конфедерацията на независимите синдикати в България, а купата за третото място бе връчена на представителя на асарелския тим Иван Александров от вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров.