Начало Общество България не е за продан! Панагюрец поиска извинение от руския журналист Пьотр...

България не е за продан! Панагюрец поиска извинение от руския журналист Пьотр Толстой

СПОДЕЛИ
restorant

11050102_1626602597572351_8994315848007377466_n

Руският журналист и бъдещ депутат Пьотр Толстой ограничи достъпа до своята страница в известната в Русия социална мрежа „В контакте“. Причина за това действие в интернет, е поискано извинение от млад български панагюрец, съобщи news.bg.

Иван Белишки поискал Пьотр Толстой да се извини за изказването си: „България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме“. Тези думи бяха казани в неделя, 18 септември, пред кореспондента на БНТ, отразяващ парламентарните избори в Русия.

„Преди малко поисках публично извинение от депутата Пьотр Толстой за наглото и арогантно изказване, обиждащо целия български народ“, разказва във Фейсбук Белишки.

„Г-н Толстой, аз съм българин и патриот и като такъв се чувствам крайно обиден и възмутен от вашето изказване.

България не е за продан!

Срамно е журналист от водеща медия и депутат от управляващата партия да прави такива изявления!

Ние няма да позволим да се говори за нашата страна така нагло и арогантно!

Настоявам публично да се извините на всички българи!“, е написал младият панагюрец, който е син на кмета на града.

Към момента не е получено извинение – нито в социалните мрежи, нито по официален път. От българска страна няма институционална реакция на думите на Пьотр Толстой.

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Поздравления за момчето и изразената позиция. Но г-жо Костуркова, изведеното заглавие оставя читателя в двоумение – кой на кого всъщност трябва да се извини… В езика ни изразът „искам извинение“ се разбира и като „моля да бъда извинен“, и като „настоявам да ми се извинят“. Добре е да внимаваме – да не би вместо да изпишем вежди, да извадин очи… С пожелание за успехи!
    0    0