Начало Без категория Балони в небето за болните от рак (С ВИДЕО)

Балони в небето за болните от рак (С ВИДЕО)

СПОДЕЛИ
restorant

IMG_0934

Десетки пъстроцветни балони полетяха днес в небето над Панагюрище, в знак на съпричастност към болните от рак и жертвите на коварната болест.

Така младежите от БМЧК – Панагюрище за втора поредна година отбелязаха 4 февруари – Световния ден за борба с рака.

IMG_0899       IMG_0937

Лошото време не успя да уплаши младите доброволци, които повече от половин час раздаваха информационни брошури на площад „20 април“ и запознаваха хората със заболяването и по какъв начин може да бъде предотвратено неговото възникване.

Същност:

Ракът е общо наименование на група заболявания, свързани с анормален растеж на клетките с потенциал за навлизане или разпространение в други части на тялото. Не всички тумори са ракови. Доброкачествените са тези, които не се разпространяват в други части на тялото.

Признаци:

Възможните признаци и симптоми на рака включват новообразувани бучки, анормално кървене, продължителна кашлица, загуба на тегло, промени в перисталтиката и други.

Начини за предотвратяване:

Като не се пуши, ядат се повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести продукти, яде се по – малко месо и рафинирани въглехидрати, поддържа се здравословно тегло, правят се упражнения, ограничава се излагането на слънце

Болестта е причина за около 8,2 милиона или 14,6% от всички смъртни случаи.