Начало Избори 2015 Белишки в Попинци: „Нека някой от БСП излезе като мъж да дебатираме...

Белишки в Попинци: „Нека някой от БСП излезе като мъж да дебатираме за проектите! Натъпкаха в чувал като боклук проекта за „В и К“!

СПОДЕЛИ

DSCF4175„Нека някой от БСП излезе като мъж и очи в очи с мене да дебатира проекти и програми. Много е лесно да сипеш лъжи зад гърба на някого. Но опонентите ни се крият и лъжат безсрамно, защото нямат нито аргументи, нито програма“. Това заяви снощи на предизборната среща в Попинци кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Никола Белишки. Определеният за най-успешен кмет в България за мандата 2011-2015 година показа копия на договорите за „водния цикъл“ и „депото“, подписани в края на 2012 година между него и тогавашния министър Нона Караджова. Това е истината, каза Белишки и заяви, че ще остави тези договори за спомен на противниците си от БСП. Опитаха се най-нагло да си присвоят и проекта за центъра на Панагюрище. Тяхната разработка предвиждаше някакви мюсюлмански еленти на мемориала „Априлци“ и пушка на комина на Старата баня. Едва успяхме да спрем тези безумия, припомни Белишки. Той съобщи, че предишното ръководство е правило проект за ново „В и К“ на село Попинци. Когато започнахме да управляваме през 2011 година, такъв проект не открихме. Години по-късно го намерихме натъпкан в найлонов чувал и захвърлен в хранилището. Ето това е отношението на БСП към развитието на селото, обобщи Белишки. В изложението си той заяви, че сегашният кмет на селото Нона Загорска е избягвала срещите с него. Обвинява ме, че съм имал лично отношение към нея. Как да имам лично отношение, като не съм я виждал, запита риторично Белишки. Той припомни и комичния случай, в който Загорска писала на областния управител за „лисици със съмнително поведение“ в селото, без дори да звънне на него.

Осем години управление на госпожа Загорска Загорска са осем загубени години, години на упадък и разруха. Мръсно, неподдържано, запуснато. Това бе оценката на кандидата за общински съветник от село Попинци Донка Шопова. Поставената под №7 в листата заяви, че е видяла с какво темпо и загриженост работят Белишки и екипът му и затова е решила да се включи в местното самоуправление. Заедно с бъдещия кмет на Попинци Стоянка Ставрева ще работим за развитието и благоденствието на селото, заяви Шопова.

DSCF4172Самата Ставрева сподели своите предизборни намерения, като постави акцент върху чистотата, решаването на проблемите във „В и К“ сектора, възраждането на спорта, благоустрояването на конкретни улици в селото. И тя сподели, че иска да използва над 30-годишния си опит като секретар на кметството за развитието на селото, като разчита изключително много да е част от втория успешен мандат на Никола Белишки и отбора на ГЕРБ.

Водачът на листата Галина Матанова заяви, че самодейците в Попинци са се превърнали в емблема на общината и всички жители се гордеят с успехите им. През предстоящия мандат ще има възможност да се отделят повече средства за развитието на селата и ние ще го направим, заяви тя. Матанова отбеляза, че през изминалия мандат са надградени значително всички сфери. Грижите за младите семейства, стартиралото дуално обучение, предстоящото разкриване на Висше учебно заведение са предпоставки младите хора да останат и да се развиват тук, заяви тя.

DSCF4177В откровен разговор присъстващите споделиха проблеми, свързани с водоснабдяването на селото, с безопасността на движението и разбитите улици. поискаха от бъдещия кмет на селото да състави обществен съвет, който заедно с кмета да определя управленските приоритети.

Специални благодарности към кмета и съветниците отправиха от женското дружество „Горана“ по повод направените дарения през изминалия мандат.

DSCF4170На финала кандидатите призоваха присъстващите да  отбележат №2 в бюлетината, за да се наваксат пропуснатите осем години и ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ, от управлението на общината, да се появят най-сетне и в Попинци.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!