Начало Общество Братът на Иван Евстатиев проговори за пръв път след задържането на...

Братът на Иван Евстатиев проговори за пръв път след задържането на брат си и протестите в Стрелча

57
2
СПОДЕЛИ
restorant

Мария МАСЛЕВА

dincho

Иван Евстатиев споделил  на брат си, че му готвят капан. Това се случило веднага, след като бившият кмет на Стрелча бе задържан за изнасилване на 16-годишно момиче,  съобщава „Нова телевизия“.

Динчо Евстатиев смята, че протестите са политизирани, а брат му няма вина. Той проговаря за пръв път след  задържането на брат си и протестите в Стрелча.

Братът на Иван Евстатиев смята, че  той е в много тежко състояние и незабавно трябва да бъде освободен с по-лека мярка, за да се лекува. Той е юрист и също е бил кмет на Стрелча през 90-те години.

Защитата на Иван Евстатиев е поискала три пъти отвод на съдия Дияна Стателова от Районния съд в Панагюрище, която трябва да гледа  изменението на мярката му, защото смятат че ще бъде преднамерена. По време на мандата на Димчо Евстатиев (1995-1999) по негово предложение е бил освободен бащата на съдия Стателова, д-р Стателов, и поради това той смята, че тя ще търси „реванш“ и не може обективно и безпристрастно да разглежда казуса.

768x432

Веднага след задържането му Иван Евстатиев е признал ,че е имал сексуален акт с момичето, но той е бил доброволен. Това е обяснил и на брат си в първия им телефонен разговор.

„Той ми каза: нищо не е станало, това е капан. Това нещо го помня много добре! Това има ярък оттенък на политическа саморазправа и въздействие. Друго не мога да кажа“, коментира Динчо Евстатиев.

Защитата на Иван Евстатиев в лицето на адвокат Ташкена Колчева също ще пледира „невинен“ в хода на процеса.

В петък 12 февруари в 13:00 часа Районният съд в Панагюрище трябва да реши дали ще промени мярката на Евстатиев в по-лека. Назначена е петорна експертиза за здравословното му състояние за което близките твърдят, че е тежко, а лекарите – че се подобрява.

2 КОМЕНТАРА

 1. Вече втори ден чета тези мелодрами за това колко е болен Иван Евстатиев и как му е скроен номер. И от самото начало си мисля: дали Динчо Евстатиев щеше така да говори, ако някой дърт коцкар като брат му се беше възползвал така от неговата племенница и дъщеря на Иван, например? Не ме разбирайте погрешно, не пожелавам това на никого. Но в случая хората и от двете страни някак си не могат да се отърсят от максимата, че на чужд гръб и сто тояги са малко.
  Когато обаче някой смята, че сто тояги са малко на гърба на 16-годишна девойка, жалко за него!
  Аз съм от едно по-старо поколение. 16-годишните могат да ми бъдат деца. Вярно, че в други времена израснахме. Но и аз имах един доверен чичо Иван, у когото често ходех на гости, той още по-често идваше у дома. Такива отношения имаше с всички дъщери на свои приятели, защото обожаваше децата. И макар да беше самотник, никога не си е помислял да напие някоя от нас с водка и така нататък. Бог да го прости, човекът вече не е между живите!
  Колко трябва да си неморален, за да направиш такова нещо? И как след това ще чакаш съчувствие и разбиране от хората в това общество, което въпреки годините на свободия все пак е запазило някакви норми на поведение? Дори – чисто хипотетично – момичето, попаднало в стаята ти, да те предизвиква, с какъв акъл ще му посегнеш, след като може да ти бъде и внуче?
  Та, ще ми се Динчо Евстатиев да се опита да даде отговори на тези въпроси. А после да се замисли как така в Стрелча срещу брат му, часове след като се разпространи новината за случилото се, се надигна въстание, невиждано от 1876-та досега. И чак тогава, ако все още има очи, да дири милост за Иван Евстатиев.
  0  0
  • Браво, че някой има доблестта да повдигне въпроса по този начин!
   0   0