Начало Общество Бюджетната комисия одобри новата цена на водата, токът скочил три пъти от...

Бюджетната комисия одобри новата цена на водата, токът скочил три пъти от 1 август

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

templates/piavariant5/css/editor.css">

templates/piavariant5/css/editor.css">

Комисията по бюджет и икономика към общинския съвет одобри принципно повишението на водата на заседание, проведено снощи. На следващата сесия на местния парламент вероятно ще се вземе решение новата цена на водата, доставяна от "В и К – П" ЕООД да стане 1.33 лева за кубик. Предложението е внесено от управителя на дружеството Марин Вулев, който се обосновава с почти трикратното поскъпване на тока от 1 август. Новата политика на правителството за намаляване  с 4.5 % на тока за битовите абонати удря потребителите на електроенергия "средно напрежение", какъвто е и панагюрското дружество- концесионер, стана ясно по време на дебатите. Тези потребители вече излизат на свободния пазар на енергия и купуват на близо три пъти по-висока цена, отколкото досега. Стойността на един мегават вече е около 70 лева при около 25 лева преди, става ясно от внесените мотиви. Известно е, че електроенергията е основният разход на "В и К", тъй като докато водата стигне от Марица до Панагюрище, минава през пет помпени станции. Съветниците все пак пожелаха да изслушат и на живо мотивите на Вулев и го поканиха да присъства на следващото заседание на комисия БИО.  

3 КОМЕНТАРА

  1. Чудя се как може да се вдига цената на толкова не качествена услуга? Все едно да продавам домати на пазара, да са ми останали само скапаните, а аз вместо да им намаля цената е увеличавам, няма логика.
    0    0
  2. ‘Известно е, че електроенергията е основният разход на „В и К“, тъй като докато водата стигне от Марица до Панагюрище, минава през пет помпени станции.’Неса ли 4 помпени станции а 5 не работи
    0    0