Начало Общество Четирима ученици от Панагюрище спечелиха финансова помощ по проекта „1000 стипенди“

Четирима ученици от Панагюрище спечелиха финансова помощ по проекта „1000 стипенди“

17
1
СПОДЕЛИ

1000stipendiiЧетирима ученици от Панагюрище стигнаха до финала на конкурса „1000 стипендии“. Имената на учениците, които получават стипендии за учебната 2014-15 година бяха обявени на сайта на проекта на 1 ноември.

Както ПИА ви информира преди няколко месеца, шестима от община Панагюрище преминаха първи кръг на конкурса. На финала обаче стигнаха четирима – Иван Узунов, Ивана Бобекова, Кадри Демировски и Петър Василев.

Иван Узунов спечели основна стипендия за изобразително изкуство. Специална стипендия, но за литература, печели Кадри Демировски. Поощрителна стипендия за литература ще получава Ивана Бобекова, а Петър Василев – основна  стипендия за театрално изкуство.

ПРОЕКТ “1000 СТИПЕНДИИ” е национален конкурс за ученици от 6-и до 11-и клас. В него може да се включи всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. „1000 стипендии“ е социално-образователен проект, затова обръща специално внимание на деца от малки населени места, на деца от семейства с нисък семеен доход, на деца, лишени от родителска грижа, с инвалидност или други сходни обстоятелства. Чрез стипендиите проектът се стреми да подпомогне деца в затруднение, затова и техният дял е 60 % от финалистите.

 

1 КОМЕНТАР