Начало Общество Днес Панагюрище се включва в отбелязването на Европейския ден без загинали на...

Днес Панагюрище се включва в отбелязването на Европейския ден без загинали на пътя

СПОДЕЛИ

96410562319075696

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като полицейска операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death.

Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на европейските служби на пътна полиция в Европейската седмица на мобилността, която тази година се отбелязва от 16-ти до 22-ри септември.

Координатор на изпълнението на операция EDWARD е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи.

Операцията ще премине под мотото „Заедно за всеки един човешки живот!“.

Пътните полицаи в областта няма да предприемат извънредни мерки, но се очаква на места да има акции от типа на широкообхватния контрол, както и обичайните проверки на автомобили и водачи. Такива ще се проведат на територията на всички Районни управления на полицията, като целта е в първия Европейски ден без загинали на пътя да няма убити и ранени в пътнотранспортни произшествия.

През целия ден на интернет сайта на Министерството на вътрешните работи ще има брояч, който ще показва каква е пътнотранспортната обстановка в страната, има ли ранени и убити при катастрофи в страната и статистика на инцидентите.