Начало Под елхата Днес се състоя училищният фестивал за песен „Дъга от песни”

Днес се състоя училищният фестивал за песен „Дъга от песни”

11
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

koncert9
Снимки: Мария Маслева

Днес се състоя училищният фестивал за песен „Дъга от песни”.

Той е организиран от СОУ „Нешо Бончев” и се проведе в Камерната зала на Театър Дом-паметник, която се оказа тясна да побере всички желаещи да се насладят на песните, подготвени от децата.
Песенният фестивал „Дъга от песни” от няколко години се превърна в традиция за бончевци, като се организира два пъти годишно – през пролетта и за Коледа.
В тазгодишната Коледна програма взеха участие деца от 1 до 4 клас от СОУ „Нешо Бончев”.
В началото на фестивала учителят Иван Иванов приветства всички присъстващи с думите “В навечерието сме отново на най-хубавите празници – Бъдни вечер, Коледа и Нова година и този наш концерт ще бъде начало на веселието и на щастливите дни, които ни очакват през новата година и в тези хубави празници“, след което запя заедно с цялата публика песента „Светът е хубав, светът е чудесен“, която е избрана за химн на фестивала. Иванов бе подготвил за всички участващи коледни пожелание, които прочиташе преди изпълненията им.
На сцената, за да поздравят всички присъстващи с песен, излязоха и деца от ЦДГ „Пролет“.
След това последователно излизаха на сцената учениците от 1-ви, 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. Всички групи изпълняваха по една песен, а между изпълненията им имаше подготвени забавни игри, в които децата проявиха своите таланти. Организаторите бяха подготвили гатанки, игри включващи песни, танци. За най-големите, децата от 4-ти клас, бе подготвена игра, в която те слушаха изпълнения на различни музикални инструменти и трябваше да познаят кои са те и след това да ги намерят в кръстословица.
За всички участници бяха подготвени награди и грамоти за участие.
Програмата завърши с група коледари, които изпратиха присъстващите с песен.