Начало Култура Днес връчваме наградите за „Учител на годината” и „Творец на годината”

Днес връчваме наградите за „Учител на годината” и „Творец на годината”

СПОДЕЛИ
restorant

page

След проведено гласуване на две комисии днес бяха определени тазгодишните носители на наградите „Учител на годината“ и „Творец на годината“.

Комисията за избор на носителите на наградата „Учител на годината” бе в състав: за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” и Пенка Дюлгярова – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, за Общински съвет – Георги Георгиев – председател на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Недялка Наплатанова – представител на директорите на образователните институции в община Панагюрище, Петя Сеферинкина – председател на Синдикат на учителите към КНСБ, Иван Кисьов – представител на Синдиката на учителите „Подкрепа”.

Към гласовете на комисията се добавя 1 глас от анкетата на сайта на Община Панагюрище.

При гласуването в категория Начален етап на основна образователна степен за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена г-жа Богдана Иванова – Шишкова – заместник-директор на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и начален учител.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата бе определена г-жа Пепа Машева – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В категория „Гимназиален етап на средно образование“ наградата „Учител на годината“ ще получи г-жа Снежина Машева – старши учител в СУ „Нешо Бончев“.

Комисия за избор на носител на наградата „Творец на годината“ в състав:  за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, Пенка Дюлгярова – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, Магдалена Македонска – главен експерт „Култура и туризъм”, за Общински съвет – членовете на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Ирина Пелтекова – представител на Читалищния съвет, определи за носител на наградата „Творец на годината“ – г-жа Мария Бегова.

За носители на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“, директорите на образователните институции номинираха:

– Георгена Стойчева Димитрова – 35 години педагогически стаж;

– Гинка Димитрова Златарева – 41 години педагогически стаж;

– Дора Василева Шишкова – 40 години педагогически стаж;

– Иванка  Илиева  Гърчева – 39 години педагогически стаж;

– Лушка Стефанова Крушовска – 40 години педагогически стаж;

– Недялка Петкова Баракова – 44 години педагогически стаж;

– Нонка Петкова Елшишка – 13 години педагогически стаж;

– Павлинка Станчева Тушлекова – 40 години педагогически стаж;

– Славка Пейова Перфанова – 39 години педагогически стаж;

– Стоян Радев Грънчаров – 40 години педагогически стаж;

– Цветана Георгиева Немигенчева  – 40 години педагогически стаж.

Избраните носители на тазгодишните награди за учители на годината, за принос към бъдещето на Панагюрище, за творец на годината, бяха утвърдени с решение на Общински съвет-Панагюрище, по време на редовното заседание на 18 май.

Отличията ще бъдат връчени днес, 23 май, в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на празничен прием на кмета на община Панагюрище във фоайето на Театър Дом-паметник.

1 КОМЕНТАР

  1. Чудно ми е къде е мястото на Дочка Кацарева,бивш учител,директор,Началник просвета към ОбС-Панагюрище?!И на 78г. тя все още е БУДИТЕЛ и не спира да работи.Колко постановки е поставила като режисьор,сценарист,продуцент..?!Тя подхранва и крепи самодейността в града ни.
    И ако за нея не се намери място сред гореупоменатите призове,то нейният приз се пази с любов в сърцата на панагюрци.
    0    0