Начало Коментари Достойно представяне на Одинци в турнира „Стоян Стоянов“

Достойно представяне на Одинци в турнира „Стоян Стоянов“

СПОДЕЛИ

 На 8 и 9 ти  юни се проведе традиционният турнир за купата „Стоян Стоянов“ в град Пловдив.   В турнира спортен клуб „Один“ завоюва 30 благородни отличия,  от които 5 златни, 11 сребърни и 14 бронзови медали. Шампионите на турнира от клуба ни са Цвета Благова при девойките старша възраст, Светослав Николов – при децата със зелен колан, Пламен Генчев – при децата с жълти колани. Ивет Иванова спечели не само шампионската титла при децата жълти колани, но и зрителските симпатии за невероятно точния и стил на изпълнение на техниките.

Всичките ни състезатели се представиха достойно, но с изключително добра игра се отличиха  Илчо Машев, Мариела Иванова, Мария Няголова, Ангел Бончев, Цветан и Нонка Терзийски, Гаврил Христосков, Николай Маринов и Роза Терзийска.

Най- голямата радост донесе Калоян Галчев,който безапелационно се наложи при мъжете с черни колани и завоюва първото място в дисциплината форма, с което подписа поканата си за националния отбор на България за предстоящото световно първенство през юли в зала Арена Армеец. Участието на панагюрски състезател  в категориите при мъжете на световно първенство е най-големият успех на клуба ни досега. На Калоян предстоят тежки тренировки по време на подготвителния лагер в Благоевград, за да  защитава по най-добрия начин честта на България на предстоящия важен форум. За това състезание покана за треньорския екип пък получи Здравко Еров – 2 дан, а Лука Галчев /2 дан/беше включен в организационния комитет. Като централен рефер на световното първенство ще съдийства старши инструкторът на клуба – Желязко Гагов /4 дан/.

Пред малките одинци предстои вътрешен турнир на 15 юни в залата на ОУ „Марин Дринов“, на който ще демонстрират наученото през годината групите до жълт колан от Панагюрище, Попинци и Стрелча. През месец юли пък ще се проведе изпит от Гранд мастър Ким Унг Чол.