Начало Препоръчани Достойно представяне на панагюрските самбисти в турнира „Орчо Войвода“

Достойно представяне на панагюрските самбисти в турнира „Орчо Войвода“

СПОДЕЛИ

Турнирът ще е първото състезание по самбо, което ще бъде включено в Държавния календар на федерацията следващата година

Над 150 състезатели от повече от 20 отбора от цяла България взеха участие в традиционния турнир по самбо „Орчо Войвода“, който се проведе през уикенда в зала „Арена Асарел“.

Състезанието бе за кадети и кадетки. Панагюрският клуб „Бойни спортове” се представи подобаващо, като Ивелин Танковски спечели златото и стана шампион в по-горна за него категория /50 кг/. Сребро завоюва Мартин Цеков. Бронзови отличия спечелиха Стивън Йорданов, Стилян Кемилов, Спартак Кеков, Виктор Танковски, Николета Петрова. Ивайло Чочев, Ивайло Дерменджиев, Денис Кемилов, Филип Фръгов, Алкивиадис Ставридис се класираха пети.

Турнирът премина при отлична организация, като по този повод организаторите му получиха висока оценка от Българската федерация по самбо.  Лично президентът на федерацията уважи  с присъствието си спортното събитие, а новината е, че  турнирът „Орчо войвода” ще е първото състезание по самбо, което ще бъде включено в Държавния календар на федерацията следващата година.

Турнирът по самбо „Орчо войвода” е приемственик на един от първите турнири по самбо, провеждани в България, който за първи път се организира преди десетилетия в Панагюрище. Следва дълга пауза, след която, от 2013 година, турнирът се възобновява, но вече е за деца и юноши. Организаторите от Спортен клуб „Бойни спортове” са амбицирани турнирът отново да е за мъже,като планират да стане и с международно участие.