Начало Култура Драматичен театър „Гео Милев“ ще представи спектакъл „Полет над кукувиче гнездо“

Драматичен театър „Гео Милев“ ще представи спектакъл „Полет над кукувиче гнездо“

СПОДЕЛИ
Драматичен театър

Драматичен театър „Гео Милев“ идва в Панагюрище със спектакъла „Полет над кукувиче гнездо“

На 25 септември (сряда), Драматичен театър „Гео Милев“ ще представи в Театър дом-паметник в град Панагюрище на великолепния спектакъл „Полет над кукувиче гнездо“.
В главната роля е Станимир Гъмов, който в този образ доближава изпълнението на Джак Никълсън.
Билетите вече са в продажба на цени от 12 и 15 лева.
Ще съпреживеете истински вълнуваща история, символ на смелост и свободолюбие, на бунт срещу всички системи на диктатура, роман от златната колекция на литературата!

Журналистът Иво Инджев представя „Измамата „Сан Стефано”

„Полет над кукувиче гнездо” е театрален спектакъл, вдъхновен от класическия американски роман на Кен Киси и едноименния култов филм на Милош Форман с Джак Никълсън в главната роля. Потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува.
Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва” новият пациент Мак Мърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора. Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко… Но Мак Мърфи не знае колко струва свободата в свят, създаден за да смачка човешкия дух…