Начало Култура Елисавета Георгиева разказва за бъдещата продукция „За вярата и свободата на България“

Елисавета Георгиева разказва за бъдещата продукция „За вярата и свободата на България“

СПОДЕЛИ

Филм със заглавие филм „За вярата и свободата на България“ подготвя преподавателката по география и икономика Елисавета Георгиева. Ето какво самата тя споделя:

„Изненадана съм от интереса, който има от страна на журналисти и граждани към филма „ЗА ВЯРАТА И СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ“.Участниците са от ПГИТМТ, ОУ „Марин Дринов“ и читалището в с.Баня.Ще разкажем за видни хора свещеници ,иконописци от нашия край и тяхното дело през бунтовния април 1876 година,за християнското милосърдие на лейди Емили Странгсфорд. Зад нас са екипът на Градска библиотека „Стоян Дринов“,Исторически музей гр.Панагюрище. Творци  като Никола Григоров, Володя Стоянов ни дават рамо,като използваме техни творби.

Много съм горда от факта,че специално за нас Асен Дипчев написа две стихотворения. Ще бъдат изпълнени стихове от Ботев и Вазов. Най-хубавото нещо е, че учениците сами идват при мен и искат да участват.Този процес за мотивация отне много време, но това е много ценно в днешните времена. Който работи в училище, знае за какво говоря. Снимките ще бъдат,когато децата станат готови. Темпото на работа е различно. Аз нямам намерение да пълним вестникарските страници, затова избягвам журналисти. Имам една ,едничка цел СТЪПИЛИ ЗДРАВО НА СЛАВНОТО МИНАЛО, да преминем през блатото на настоящето И ДА ПОКАЖЕМ ПЪТЯ НА МЛАДИТЕ ЗА ДА НИ ИМА КАТО БЪЛГАРИ..Опора ми са ТЯХНО ВЕЛИЧЕСТВО,МОИТЕ БИСЕРЧЕТА,МЛАДИТЕ ХОРА С КОИТО РАБОТЯ. Много трудно се намират мотивирани за такава дейност всякакви хора и млади и стари. Екипът на Пътуващо читалище „Бащино огнище“ и телевизия Евроком са се доказали и нещата ще станат.На този етап толкова,Пожелавам си ползотворна работа.Бог напред и ние след него с делата си.“