Начало Общество Евстатиев не е опитал да се самоубие, прилошало му

Евстатиев не е опитал да се самоубие, прилошало му

49
0
СПОДЕЛИ
Снимка: 24 часа
Снимка: 24 часа

Прокуратирата в Пазарджик отрече информацията, че бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев е опитал да се самоубие, съобщава dnes.bg.

Вчера адвокатът на обвинения политик Ташкена Колчева обяви, че в неделя по обяд бившият кмет е опитал да се самоубие като е удрял многократно главата си в стената на килията в следствения арест на пазарджишкия затвор. Надзирателите го спасили навреме и го откарали в болницата в Пазарджик. Евстатиев е открит на пода на килията си с рана на главата, като край него, отново на пода, е имало петно кръв.

Държавното обвинение обаче отрече тези факти.  “На стената кръв не е открита“, обясни говорителят на прокуратурата в Пазарджик Димитрия Ганчева.

От обвинението смятат, че на Евстатиев му е прилошало, защото категорично отказвал да се храни, паднал е и е наранил главата си в пода.

„Състоянието му е добро. Контактен е и адекватен“, съобщи директорът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Арестантът имал рана на главата, фрактура на марсиларния синус и въздух в подкожието на челото. Не е изпадал в безсъзнание.

Евстатиев ще остане в болницата 2-3 дни, за да се следи състоянието му. Преди да бъде изписан ще му бъде направен контролен скенер, обясни д-р Вълчев.