Начало Общество Фондация „Социални практики в общността” гр. Пазарджик, организира изнесен двудневен семинар

Фондация „Социални практики в общността” гр. Пазарджик, организира изнесен двудневен семинар

СПОДЕЛИ

DSCN0573На 25 и 26.11.2015г. в Хотелски и Спортен Комплекс „Беркут” с. Брестник, обл. Пловдив се проведе двудневен семинар на тема „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи и мултидисциплинарния подход в този процес”.

Събитието се организира и реализира от Фондация „Социални практики в общността“, гр. Пазарджик, доставчик на социални услуги Център за обществена подкрепа „Зора” и Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи „Павел Бобеков“,   гр. Панагюрище.

Гост-лектор на семинара бе г-жа Надежда Денева, която обстойно разгледа темата: „Център за настаняване от семеен тип между институцията и живота в общността“. Разгледани и дискутирани от участниците бяха въпросите: „Как да махнем институцията от методиките?”, „Център за настаняване от семеен тип между институцията и живот в общността.” и „Какво ни казва новата възрастова граница от 29 години?”

В работната среща взеха участие представители на различни структури и организации на територията на община Панагюрище и не само, партньори на Ф.СПО при предоставяне на социалните услуги, а именно Експерти „Социални дейности” към ОА Панагюрище, И.ДПС към РУП Панагюрище, Областният координатор на Национална мрежа за Деца, Директорите и представители на ОУ “Проф. Марин Дринов“, СОУ „Нешо Бончев“, ОУ“ 20-ти април“, Управителят на ЦНСТДМ гр. Панагюрище и служителите на ЦОП „Зора“ и ЦНСТДМ „Павел Бобеков“.