Начало Бизнес „Гордея се с труда на моите родители“ събра 20 деца в „Асарел-Медет“...

„Гордея се с труда на моите родители“ събра 20 деца в „Асарел-Медет“ АД

СПОДЕЛИ

За шеста поредна година в „Асарел-Медет“АД се проведе инициативата „Гордея се с труда на моите родители“.Това е национален партньорски проект на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, в който участват фирми и организации от цялата страна, а панагюрската минна компания бе една от първите, които се присъединиха още през 2013 г.

На 1 ноември, когато отбелязваме и Деня на народните будители, 20 деца на работещи в „Асарел-Медет“АД имаха възможност да посетят работните места на своите родители, а навсякъде, откъдето преминаваха, звучеше веселата им глъчка.

Момичетата и момчетата бяха посрещнати от Цвета Величкова – директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД. „Благодаря Ви, че споделяте този ден с нас. Днес ще видите къде работят Вашите родители, техните колеги и ще разберете, че благодарение на тях, благодарение на това, че всички ние сме един сплотен екип, „Асарел-Медет“АД е това, което е“, каза в приветствието си Цвета Величкова.

Малките гости видяха внушителната експозиция на вече изведените от производството руднични машини, след което се запознаха и със супермодерната диспечерска система за автоматизирано управление на технологичните процеси в рудника. Любопитството им бе приковано от това, че в шофьорските кабини на багерите и автосамосвалите има компютърни станции. Децата бяха особено въодушевени от възможността да видят с бинокъл отблизо големите машини, които работят в рудника. Малките гости посетиха още пречиствателните станции, модерната Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед, както и закритата фирмена експозиция, където се запознаха с историята и развитието на дружеството. Те запечатаха в много снимки и селфита вълнуващите моменти от своето посещение, като си тръгнаха доволни и щастливи от „Асарел-Медет“АД.

След края на визитата в компанията децата посетиха залата трезор с Панагюрското златно съкровище, където се запознаха с историята около откриването на уникалните антики от братя Дейкови през 1948 година.