Начало Общество Градската тоалетна отново е в проекта за бюджет

Градската тоалетна отново е в проекта за бюджет

СПОДЕЛИ
Общинският съвет

obsРемонт на градската тоалетна е заложен в проекта за бюджет за следващата година. Предвидената в инвестиционната програма сума е 45 675 лева. С нея ще се извърши ремонт на WC – то срещу Гимназията, ако този разход бъде одобрен от общинския съвет. Идеята е тоалетната да отговаря на всички изисквания, да има подход за инвалиди, места в които да се сменят памперсите на деца и т.н.

Припомняме, че през миналата година този обект също бе в капиталовата програма, но след несъгласието на БСП и Реформаторите кметът Белишки го изтегли и предложи средствата да се разпределят между читалищата за текущи ремонти.

2 КОМЕНТАРА

  1. Относно: ремонт на градската тоалетна
    1. „Съществуващата“ тоалетна не се нуждае от ремонт, а от заличаване, т.е. върху терена, с необходимото разширение следва да се направи ново строителство;
    2. Техническата подготовка за ново строителство изисква изграждане на – електрозахранване; система за водоподаване и отвеждане на отпадните води плюс изискванията за нормален достъп на гражданите;
    3. На основание т.1 и т.2, следва да бъде разработен цялостен проект с Техническо Задание, Техническа обосновка и Технико-икономически показатели и срок на възвръщаемост на вложените средства(необходимата спецификация посочваща използваните материали – основни и спомагателни; въздействието врху околната среда).
    След определяне стойността на проекта, можем да говорим за предоставяне на бюджетни средства за неговото изграждане.
    Напомням на г-жа Мадлена Георгиева, че в предходния мандат представители на Реформаторския Блок не е имало, така че с Реформаторски Блок в мандат 2011 – 2015 г. да не се спекулира.




    0



    0