Начало Общество Гръмотевични бури и градушки. Температурите падат

Гръмотевични бури и градушки. Температурите падат

СПОДЕЛИ

Днес студеният фронт ще достигне Източна България. Ще вали главно в Южна и Източна България, след обяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни валежи. Има условия за градушки, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.

В 7 области в Южна България е активиран жълт код – предупреждение от първа степен за интензивни валежи с гръмотевици и градушки. Те са: Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина, където ще преобладава слънчево време, до умерен северозападен вятър.

Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат между 25° и 31°. В София тя ще е 25 градуса.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони – значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд – купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на отделни места интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.