Начало Избори Хартиените бюлетини за първи тур на предстоящите местни избори бяха доставени в...

Хартиените бюлетини за първи тур на предстоящите местни избори бяха доставени в Пазарджик

СПОДЕЛИ

Над 348 000 хартиени бюлетини за вота на 29.10.2023 г. за кметове и общински съветници бяха доставени днес в Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на 12-те Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в гр. София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на общинските администрации с ескорт от МВР. Общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР.

Заедно с бюлетините бяха получени и други изборни книжа и консумативи, които ще бъдат разпределени и предадени на общините. 

Общият брой на избирателните секции в област Пазарджик е 370. Гласуване с хартиени бюлетини ще се осъществи в 52 секции с до 300 избиратели. В останалите 318 секции гласуването ще бъде и с машини. 

Общият брой на населените места в областта е 115, в 12 от тях ще се избира кмет на община и общински съветници, в 99 ще се произведат избори и за кмет на кметство. В 4 населени места – Свобода, Жребичко, Горно Вършило и Бозьова, ще избират само кмет на община и общински съветници.