Начало Общество Избират Втория Младежки парламент в Панагюрище

Избират Втория Младежки парламент в Панагюрище

43
0
СПОДЕЛИ
restorant

Основната задача на този орган е да се повиши чуваемостта сред администрацията за проблемите и нуждите на младежите

mladejki-parlament1
На 24 ноември в Панагюрище ще се проведат избори за Общински младежки парламент, който е консултативен орган към Община Панагюрище. До 21 ноември ще се провеждат първични избори в училищата, младежките организации, НПО и кандидатите по населени места, издигнати от инициативен комитет, по предварително разпределените квоти.

През вече изтичащия двугодишен мандат Младежкият парламент се включи в редица общински проекти и събития, като инициира и провеждането на няколко благотворителни кампании в подкрепа на нуждаещи се деца и млади хора от Панагюрище.

Припомняме, че Първият Младежки парламент в Панагюрище бе учреден  на 29 ноември 2012 година, на официална церемония в Сесийна зала в сградата на Община Панагюрище.

Целите на младежката организация са представителство на интересите на младите хора във формирането, изпълнението и оценката на политиките  за младите на общинско ниво и възможност те да се запознаят в детайли с работата на Общински съвет и Общинска администрация Панагюрище и законите, свързани с местното самоуправление. Предложенията за развитие на сфери, които касаят младите хора в Панагюрище и населените места, ще бъдат отправяни към общинска администрация за съдействие при тяхната реализация. Основната задача на този орган е да се повиши чуваемостта сред администрацията за проблемите и нуждите на младежите и да се намерят конкретни решения на наболели проблеми.

mladejki-parlament2