Начало Развлечение Кафе – клуб „Аделини“в Панагюрище кани на куклен театър всички малчугани от...

Кафе – клуб „Аделини“в Панагюрище кани на куклен театър всички малчугани от 6 до 8 години

СПОДЕЛИ

Този петък, 10 ноември от 17:30 часа, в Кафе-клуб Аделини ще бъде представена постановката „ Един прекрасен ден“ – подходяща за деца от 6 до 8 години.

Пиесата разглежда по забавен начин важни екологични и лични въпроси. За приемането на „различните“ деца , за поддържането на чисти отношения , за приятелството…

Заявяване на участие тел. 0888354040

Кувертът е с цена 10 лева и включва театър, пица и напитка.
Побързайте да заявите своето присъствие, защото местата са ограничени!

„Един прекрасен ден“
В най-необикновения ден на света, на небето светят и слънцето и луната и звездите едновременно. Тогава се появява и лековитата роса. Мечо е болен и събира капките й, за да се излекува. Но ето, че се появява Ежко. Той прилича на огромна отровна гъба. Мечо иска да спаси гората и обитателите й от него, но Ежко проговаря и му разказва своята история. Играл на сметището и се е разболял тежко – загубил е и бодличките и ръчичките и краченцата си. „Ето, че трябвашеда почистим сметището, а не да го покриваме”, казват двамата разказвачи, но белята е сторена. Освен това всички горски обитатели се подиграват на Ежко. Той емного тъжен. Мечо подарява лековитата роса на Ежко и той оздравява. Непослушните подигравчии също са играли на сметището и са пострадали. За щастие днес е вълшебен. На този ден веднъж на сто години завалява лечебния дъжд. Всички оздравяват. Поуката е, че природата е най – голямото богатство и ние трябва да я пазим. Вместо да се подиграваме на различните от нас, трябва да им помогнем да живеят по – пълноценно, а боклукът не е само навън, той е понякога и вътре в душите ни и ако почистим душите си от лошите мисли и думи, ще живеем щастливо. Вълшебният ден завършва благополучно. Дано и във всеки друг ден е така.