Начало Общество Кметът разглежда молба за отдаване под наем на общинска земеделска земя

Кметът разглежда молба за отдаване под наем на общинска земеделска земя

СПОДЕЛИ

Кметът Никола Белишки разглежда молба за отдаване под наем на общинска земеделска земя.

Молбата е подадена от група жители на Панагюрище, които желаят да наемат или да закупят общинска земеделска земя, на която да развият собствен земеделски бизнес. Заявена е готовност за изграждане на постройка за отглеждане на овце и кози извън очертанията на града, съгласно изискванията на Наредба за условията и реда за отглеждане на селскостопански животни и птици на територията на община Панагюрище.

Заявителите са посочили като възможен терен парцели, които се намират в близост до квартала, в който живеят. Молбата им е за съдействие при издаване и получаване на разрешителни и узаконяване от страна на Общината. Строителството ще се осъществи със собствен труд.

Ако всичко това стане възможно, господата се ангажират да приемат за отглеждане през сезона за паша кози от собственици от град Панагюрище безплатно през първата година, а следващите – срещу минимална такса.

Кметът на общината Никола Белишки е възложил на служител от Общинска администрация проверка по случая с цел установяване възможностите и алтернативите за удовлетворяване на исканията в молбата. Отговор ще бъде даден в законов срок.

1 КОМЕНТАР

  1. След като се ограничава отглеждането и придвижването на животни в гада,редно е общината да съдейства на собствениците на животни да спазват наредбата.Дано изчезнат придвижващите се по пътя стада, правещи досадни задръствания и предпоставки за катастрофи и оставящи след себе се изпражнения и облаци бълхи по панагюрските улици.




    0



    0